Saturday, November 12, 2011

Bertudung?? biar la sempurna...

ASSALAMUALAIKUM

Payah gak nak update entry nie sebab dah lama 
tinggalkan blog hihi..so idea payah sangat nak sampai..
tenung laptop punyer lama nak carik idea tiba-tiba
terpandang gambar sorang kakak/adik/rakan sebaya 
yang post gambarnya...

Cantik! tapi sayang bertudung namun leher dibiar terbuka...
kenapa harus begitu??

Sedih tau? muka dah lawa,cantek, berbaju lengan panjang, berskirt panjang,
dan bertudung/berselendang tiba-tiba leher dibiar terbuka...
aynie tengok ramai gak yang bertudung ala-ala tayang leher nie...
kat UUM nie pun ade yang stail macam nie...
diaorang ikut trend sape?? aynie tak tau pun ada trend mcm nie...
gune inner berselendang tapi leher dibiar terdedah...
ke aynie yang tak up to date?? hahah~


aduhai cik kak/adik/kawanku, leher awak tu aurat jugak
jangan ditayang..jangan terlalu mengikut trend atau fashion
dalam berpakaian...ikutlah agama bukankah itu lebih baik??

contoh gambar:
Tenkiu pak cik google..








so itu la entry saya...yang last tu no komen erkk hahah~~

renung-renungkan dan selamat beramal...=)

6 comments:

k.h.a.l.i.l.a said...

betul tu. ramai sgt cmni sekarang. pakai selendang, bahagian leher longgar, tbuka sikit. kalau ade inner neck xpe. nak tegur, xde keberanian pulak. huhu

NUR AYNIE said...

betol tu..nak gak tegor terus takut nanti jadi musuh plak..aduii...=_=" so tegor cara nie je la...=)

Cik Yatt said...

nk tgur dri sndri tak ckup smpurna.huhu

NUR AYNIE said...

betol tu..=(

AmyZana said...

hahaha
gambar terakhir tuh ! xD

yupyupyup
baru tadi pergi MPH nampak akak cashier tuh pakai macam tuh :/

cikcomot said...

ok.. gambar last tuu paling cantik!

hahah