Friday, August 26, 2011

i'm back!!!!

assalamualaikum sumer2...=)
akhirnya... blog yang sebulan lebih dah tak update nie
berupdate gak....=)

so nak start citer nie...tp kalau ada yang tak suka baca sila 
tekan X tu yer...TQ..=)

so selama 2 bulan nie aynie keje kat kedai kasut
yang diberi nama 

luar kedai

dalam kedai

as a promoter... mula2 ingat senang la keje kan..
customer minta size kasut kita g ambil kasut 
then cuba2 pastu customer bayar...

hakikat nya banyak lagi tau keje yg kene buat
and sometime rase sakit hati gak bila kene dgn 
customer yang kurang ajar, banyak songeh and cerewet nie...


dah la sakit kaki sebab kita kena berdiri selagi ada customer yang
masuk kedai walaupun customer tu tak beli pon...
huhuhu....


yang paling nyampah bila kita dah ambik stock kasut tu
dgn bersusah payah panjat tangga kadang2 sampai stock tu jatuh
timpa kepala lagi tau...
customer leh kata "takpe la tak cantek la kasut nie"

nak gak jawab  mcm nie...
"muka ko cantek sangat ker???"
hahah....

kejam kan..tp aynie buat muke manis jer laaa...
walaupun sakit hati..huhu...
yang paling tak best keja kat situ bila kita berebut-rebut
customer..sorang cakap tu customer dia sorang cakap customer tu dia punya...
alahaiii....nyampaahhhh~!!! 

hahah...
tapi ada gak yang best nya...
bila bergurau senda dengan kawan2 sekerja yang sporting..
kita dapat tahu jenis2 kasut yang sesuai untuk event tertentu..
and kita paham macam mana perasaan orang yang keja sebagai promoter tu..
*pengalaman berharga..=)


___________________________________________________________________
ok tu jer la cerita nye...=)

panjang  la plak....=_="

P/S: KALAU GI KEDAI KASUT JANGAN TERLALU 
LAMA PILIH KASUT
KASIHAN TAU KAT PROMOTER TU 
BERDIRI JER.. KALAU TAKDA
YANG BERKENAN DI HATI CEPAT2 KELUAR 
DARI KEDAI AND GI KEDAI LAIN K.. 
=)

~TATA~

2 comments:

sha my heart said...

Oo, macam tu ya.

ok, kite tak kan memilih lagi.

Tapi kite ni sgt pemilih kalau nak beli kasut. cantik pada pndgn belum tentu cantik pada kaki kite. pernah pusing satu mall kat my hometown semata2 cari kasut.

lepas ni kite akan lebih faham perasaan org lain, kan? =)

NUR AYNIE said...

same la kite kak sha...aynie pon pemilih gak...tp kalau blh xnak la membeban kan org yg tlg kita ambik kasut tu...hihi...