Tuesday, March 22, 2011

my first LOVE


wow~~! topik hari nie adalah...
 FIRST LOVE
kasi besaq sikit takut ade yang x nampak haha..

ok aynie nak cter pasal first love aynie nie..
xpe kan...
tp kalau ade yang xnak bace blh tekan butang 
pangkah tu yer...TQ...



my first love...
kiter kasi name dia F la yer...hihi...
xnak bubuh nama betul kang dia perasan lebih..
*mane tau dier bace kan hahaha....

ok2 back to the topic..
aynie kenal dia dari cousin aynie...
ingat lagi time tu bulan PUASA..
dah dekat2 nak raye...

cousin: aku nak kenal kan ko dengan kawan aku nie nak x??

aynie: ha?? apasal plak??

cousin: xde sjer2...nak bg ko kenal dengan dia...
nah ni num fon die...01*******

aynie: ok la...

so di situ la titik permulaan perkenalan..
F nie satu sekolah berasrama dengan cousin aynie kat 
MIRI...aynie lak kat kampung...MARUDI...
ha?? xtau kat mane MARUDI? try tanye EN.GOOGLE..
hihhihi....
so kitaorg xpenah jumpe...

kitaorg msg n call jer..
tp aynie nie jenis PEMALU..
so bile dia call aynie xtau nak ckp pasal ape..
bila msg ok jerrr....hihih...

aynie suke cara dia layan aynie xtau kenapa
padahal biase jer...
xde plak JIWANG melampau..

xtau just suke jer...
setiap kali dia call aynie akan berdebar...
bila x msg sehari mula la resah x tentu pasal..
huhuhu....

so pada satu hari 
time tu aynie kat MIRI..
cuti sekolah time tu...tp
keesokannya nak balik MARUDI dah...
dia plak kat kampung dia..kat BEKENU..
jauh gak la dr MIRI so xpat nak jumpa haha..

xtau ape yang merasuk aynie time tu
blh plak aynie bawak dia jadi
COUPLE...
ishhh....xtau malu plak...
tp dia TOLAK tau...
dia cakap dia x ready lagi...
malu3x...tp cover la perasaan tu aynie cakap 
GURAU JER...

padahal kecewa gler tau huhuhuuh....
so esok otw balik g kmpung tu xde LINE fon...
so LINE kejap ade kejap xde...
aynie dah pesan kat dia nanti kalau dah sampai aynie msg la
dia balik...
dia cakap ade something dia nak cakap...
tp dia kata xpe la nanti jer dia bg tau lam msg...
so aynie kata ok jer la...
walaupun aynie jenis yang cepat CURIOUS
tau...nak tau sangat2 ape bende yang dia nak cakap...

dia xnak kawan dengan aynie lagi kot...
sebab aynie ajak dia jadi COUPLE...
ye la..aynie nie jenis cepat -ve thinking sikit...
huhuhu...

so otw tu...tibe2 HP bunyi msg masuk....
so aynie pun bukak la...
F yang send msg tu...
mmg sengaja kan nak msg time xde line...
so aynie bace la....

nak tau ape dia cakap???

dia cakap dia nak jadi COUPLE aynie...
punye la gembira xterkata...
nak reply tanye dia nie serius ke tak??
tp LINE dah hilang~~ishhh...

so terpaksa la tggu lagi sejam sampai baru blh 
reply..
n semmg nya dia serius...
gler kannn....
xpenah jumpe tp leh COUPLE lak...
hahaha~~~

so setelah 6bulan kapel..
kitaorg pun plan jumpe...
jumpe kat tepi pantai tau....
1st time kuar jalan2 dengan lelaki ok...


cousin pun ikut sekali...
dia nak DATE ngn bf dia yang menjadi best friend si F nie...
so..first time jumpe...
dia biase jer pakai baju t-shirt n seluar biase...
x smart pun....
tp muke boleh la buat terkesima kejap hahah~~
kejap jer ok...x la sehensem aaron aziz tp ok la...
hahahaha~~

dia belikan air oren time tu...
kitaorg jumpe xlame...
kejap jer...setengah jam jer kot..
coz cousin leh gaduh plak dengan bf dia...

otw balik selipar putus plak...ishhh~!!
mcm petanda x baik jer kan2...

huhu..
memang betol pun...
lusa tu kitaorang putus..myb sebab aynie 
tak cantek n GEMOK kot...
sedih siot....3 hari 3 malam nangissss~~!!
hahahaaha...

tp kitaorg maseh blh jadi kawan tau..
sampai satu hari dia cakap dia dah ade gf...
gf dia tu orang yang dia admirer dari dulu...
so aynie cakap OK la tue...
*dalam hati sape tau kan...
dia banyak kali say SORRY kat aynie...
dah xde jodoh nak buiat cm ne kan????

sejak dari tu aynie banyak COUPLE dengan orang
tp xpenah kekal...
xtau kenapa...

and HONESTLY
sampai sekarang aynie xpenah dapat lupe dia..


walaupun sekarang kitaorg just CONTACT gune 
FB jer...

maybe aynie x jumpe lagi pengganti dia kot..
n aynie tau skrg dia dah x COUPLE dengan girl yang dia 
ADMIRER tu lagi...


sekarang aynie jadi takut plak nak COUPLE
walaupun kadang2 rase JEALOUS dengan orang lain
yang berCOUPLE..

ermmm....
so itu la pengalaman aynie...
SHARE2 la plak pengalaman korang k...
daaa...

MUAH~!!!

14 comments:

Firdaus Alim said...

Tu Dia..Ada apa Hal lalala

NUR AYNIE said...

DAUS: xde hal..sjer2..lalalalala~

Firdaus Alim said...

gud

Farah Rahim said...

ala.. cian nye.. 3 hari 3 malam je ke... takpe3.. carik lain k. ;)

Deekay Miaow said...

hehe.. cinta pertama saya masa darja 6, zaman budak2 g, cinta monyet la katakan..

sy minat dia dari drja 5 gy, smpaila darjah 6 tp tak tau pula dia pun suka ma sy. Kami bukan kawan, kami slalu besaing dlm kelas, saya num 1, dia num 2.

then masa bulan 4 darja 6 dia bg surat kat sy masa balik skola, hehe..
Masa tu ari jumaat, so kalau ikut bagi jwpn hari isnin la kan~
tp esoknya ada hari kokum, so jumpa lg ma dia.

Malu2 kucing gy masa tu, sy bls pun pakai surat padahal satu kelas. Hehe, pastu stahun la juga tahan hubungan tu.Tp masuk fom 1 dia da brubah, suka pmpuan lain.

sy pulak stay single smpai F5 baru bcinta lagi.
Susah nak lupa cinta prtama, even masa tu masih budak2.. hehe~

Asyrafeqa said...

xpe la, myb dia bukn yg terbaik utk aynie.. kita boleh berusaha dgn berdoa insyallah ada lelaki yg tebaik dari F (:

NUR AYNIE said...

daus: gud3x..=)

farah: ok nak carik la nie..tlg cARIk blh??

Dkay:darjah 6?? wow~! sampai form 5 baru kapel lagi??
lamenyer...huhu..respek la kat awak...=)

asyraeQa: amin~..harap2 aynie dapat jumpe yg terbaek k...=)

Arpiiz said...

tak ingat bila cinte pertama tu sebab tak anggap pun sebagai cinta..hehehe

NUR AYNIE said...

arpiiz: blh plak x ingat...=P

Deekay Miaow said...

aynie: hehe.. n_n

Faris Adli said...

aynie: seganlah nak komen tentang cinta pertama aku...

tapi ramai juga yang first love dia kat sekolah walaupun aku bukan salah seorang darinya

fyna said...

huhuhu....mls nk ingt2..da lame lupe kan...

NUR AYNIE said...

Dkay: (^^,)

faris: la...segan plak...=)
btol2 byk yg 1st love time skul..mcm aynie hahahha

fyna:xpe2..xyah ingat hihihihi

a t i E n a b E r n ! said...

hmmmm . mybe die bukan ur true love . x ape . cube mencarik lagi okey ? hehe .